Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Ismét itt a Könyvhét!

2022. június 13. - Timár_Krisztina

konyvhet_1.jpg...és vele az új szerzemények. 

Bár az eső rendszeresen mindent megtesz, hogy elmossa a Könyvhetet, azért az olvasók kitartanak. 

A könyvek sajnos drágábbak, mint valaha, ez tény. Annyit nem tud az ember vásárolni belőlük, mint két éve, ez is tény. Ha viszont négyet megvásárol a Könyvhéten, közvetlenül a kiadóktól, kedvezményesen – még ha nem is a legdrágábbakból választ –, azzal garantáltan megspórol annyit... hogy kijön belőle egy ötödik. És/vagy a vonatjegy, és/vagy a szállítási díj. Ez meg a harmadik tény. 

Szóval vásárolj te is. Ha csak egyet, akkor annyit, ha tízet, akkor annyit. Ha közvetlenül a kiadótól vásárolsz, akkor a jövedelem nagy része náluk marad (meg a szerzőnél természetesen), és így még inkább hozzájárulsz ahhoz, hogy további nagyszerű könyveket adhassanak ki. 

(A nagyobb volumenű könyvvásárlás utóhatása még mindig a másnaposságra hajaz.)

Hogy hova teszem – na, az jó kérdés. A legutóbbi csomagnak úgy lett helye, hogy a már nem használt nyelvkönyveimet elajándékoztam. Azokból több nincs, szigorúan csak használatban levő könyvek tartózkodnak a lakásban... hát szerintem az lesz, hogy bokszolni fognak a helyekért. Én meg majd nézem. Esetleg áthívom a szomszédokat, és belépődíjat szedek. 

Addig is lehet találgatni, melyikkel kezdtem: 

konyvhet_2.jpg

Ceterum censeo: Az Atlantisz legyen szíves kiadni a Platón-sorozatban a Timaioszt (és lehetőleg a Kritiaszt is)! Becsületemre fogadom, hogy azonnal megveszem, és írok róla reklámot nekik, ilyet. Ha egyszer Atlantiszról nevezték el magukat, már csak az imázsuk kedvéért is szükségük volna egy ilyen kiadványra. 

És te miket vettél? :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/api/trackback/id/tr1017855685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása