Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Jennifer Bassett (szerk.): Changing their Skies (Oxford Bookworms)

2020. március 11. - Timár_Krisztina

changing.jpgNagyon jó kis antológia, még mindig csak dicsérni tudom azt, aki kitalálta, hogy ilyenekkel tanítsanak angol nyelvet szerte a világon. Sokfelé magukénak érezhetik az emberek. Afrikai országok (Malawi, Dél-Afrika, Tanzánia) kortárs irodalmából ad ízelítőt, és ebből a három országból kettőt rendkívül nehéz föllelni a nemzetközi könyvpiacon, úgyhogy dupla piros pont jár a szerkesztésért.

A feladatok is rendben vannak a könyv végén, segítik a megértést és a feldolgozást. De legfeljebb felnőtt nyelvtanulóknak ajánlom, hogy önállóan fogjanak hozzá.

Teljesen megértem a másik értékelőt, aki láthatóan nem tudott mit kezdeni ezekkel a novellákkal. A novellák gyerek vagy éppen a felnőtté válás küszöbén álló fiatal nézőpontjából íródtak, de ettől nem lesznek automatikusan gyerekeknek vagy fiataloknak valók. Kell hozzájuk a tanár, aki megbeszéli a történetet az olvasókkal, aki átélhetővé teszi a megírt élethelyzeteket.

Ezt 2018. szeptember 3-án írtam.

Pontszám: 10/10

Kiadási adatok: Oxford University Press, Oxford, 2008. 64 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/api/trackback/id/tr8215514570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása