Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Jennifer Bassett (szerk.): Songs from the Soul (Oxford Bookworms)

2020. március 09. - Timár_Krisztina

soul.jpgIsmét egy jól összeválogatott novelláskötet az Oxford Bookworms sorozatból. Írók a világ minden tájáról (India, Egyesült Királyság, Malajzia, Új-Zéland, Nigéria), nyelvtanulók számára könnyítve, a kötet végén szövegértési feladatokkal és továbbgondolási lehetőségekkel.

A téma ezúttal elég tág: furcsa és csodálatos életfordulatok. Minden novella egy-egy fordulat köré összpontosul, ahogy a nagy könyvben meg van írva a műfajmeghatározás. Arra kiválóan alkalmasak, hogy fölkeltsék az érdeklődést egy-egy életmű iránt, meg egyáltalán az iránt, hogy az ember kilépjen a komfortzónájából. Van közöttük vidám is, szomorú is, nagyon keserű is, groteszk is. Tényleg mindenre figyelt a szerkesztő.

A fél csillagot szubjektív okból vonom le: egy-két novellával nem igazán tudtam mit kezdeni. A legtöbbnek tényleg helye volt ebben a kötetben, de akadt, amelyik csak nagyon lazán kapcsolódott, és egyáltalán nem is igazán működött novellaként. Persze lehet, hogy csak a rövidítés miatt.

Ezt 2018. július 3-án írtam. 

Pontszám: 10/9

Kiadási adatok: Oxford University Press, Oxford, 2011. 56 oldal 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/api/trackback/id/tr2615511986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása