Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Sarah Fermi: Emily's Journal

2020. február 12. - Timár_Krisztina

emilys_journal.jpgJó könyv, kifejezetten élveztem. Tiszteletre méltó vállalkozás, jó ötletek és tényleg nagyon sok munka áll mögötte: a Brontë-életmű, az életrajzok, a levelezések és naplók, valamint a történelmi háttér alapos ismerete.

Történelmi-lélektani regény az élvonalból. Még stílusa is van. Igen-igen intelligens és kiváló pszichológiai érzékkel megáldott szerző műve, aki nem kisebb dologra vállalkozott, mint elmesélni, hogyan születhetett meg az Üvöltő szelek.

A pontlevonás azért jár, mert a regény szeretett volna meggyőzni arról, hogy ő több fikciónál – azaz, hogy az események hiteles rekonstrukciója, bármit jelentsen is ez a hitelesség –, és nem tudott meggyőzni róla. De mint regény, tökéletes.

Ezt 2014. május 24-én írtam. 

Pontszám: 10/9

Kiadási adatok: Pegasus, Cambridge, 2006. 254 oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/api/trackback/id/tr2115464636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása