Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Gyűjtögetek – válogatok – alakítok – alkotok

Julie Noble: Talli's Secret

2020. február 12. - Timár_Krisztina

talli.jpgAz alapötlet jó, a téma olyasmi, amiről az ifjúsági műfajban is beszélni kell: a főszereplő kislánynak komoly traumát kell leküzdenie – ahogy a fülszöveg is mondja: túlél egy súlyos balesetet, amelyben a testvére meghal, az apja pedig kerekesszékbe kényszerül. A könyv arról szól, hogyan lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant – tehát nagyon szép és nemes a szándék. Az alapötlet pedig, ahogyan az egészet a Brontë-hagyományhoz kapcsolja a regény, kiváló. A szerző, ahogy az angolok szokták mondani „has done her homework”, alaposan utánanézett a háttérnek.

Kár a megvalósításért!!! A stílus sokszor kiforratlan vagy csöpögős, a szereplők meg fekete-fehér sablonalakok. A szigorú és türelmetlen tanár néni, a remek pedagógiai érzékkel megáldott tanár bácsi, a gazdag család undok gyereke stb. Nem rossz könyv, de többet ki lehetett volna hozni belőle.

Ezt 2014. május 24-én írtam. 

Pontszám: 10/7

Kiadási adatok: Matador, Leicester, 2004. 172 oldal 

A bejegyzés trackback címe:

https://gyujtogeto-alkoto.blog.hu/api/trackback/id/tr3715464632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása